Tutkijoiden yö 29.9.2017

Tutkijoiden yö - Forskarnatten 29.9.2017
Tutkijoiden yössä perjantaina 29.9. kello 18–22 tutkijat johdattavat yleisön kahteen suureen aiheeseen: muutokseen ja elämään. Tapahtumapaikkana on Turun tuomiokirkko
Under Forskarnatten, fredag 29.9, kl. 18–22, leder forskarna publiken in på två stora ämnen: förändring och livet. Platsen är Åbo domkyrka. 8
Tieteen päivät ja Tutkijoiden yö valloittavat syyskuun viimeisenä viikonloppuna kampusalueen. Molemmissa tapahtumissa tutkijat esittelevät työtään, tutkimustuloksia ja tutkimusmenetelmiä mielenkiintoisesti ja helposti ymmärrettävällä tavalla.
Tutkijoiden yö tuomiokirkossa
Varaslähtö Tutkijoiden yöhön: Sukella reformaation aikaan lisätyn todellisuuden avulla
Kello 18.00 lähtien voit tehdä tuomiokirkossa aikamatkan lisätyn todellisuuden Sanan seppä -sovelluksen avulla ja keskustella sovelluksen luoneiden tutkijoiden kanssa.

Tarinankerrontaa ja nykyteknologiaa yhdistävä Sanan seppä johdattaa reformaation aikakauteen digitaalisesti henkiin herätettyjen hahmojen avulla. Hahmot tulevat osaksi todellista fyysistä tilaa ja kertovat reformaation tarinaa kahdeksassa kohtauksessa eri puolilla Turun tuomiokirkkoa.Sanan seppää ovat olleet tekemässä Turun yliopiston Technology Research Center (nykyinen Tulevaisuuden teknologioiden laitos) sekä Suomen historian oppiaine.

Sovelluksen luoneet tutkijat ovat paikan päällä kertomassa lisätystä todellisuudesta ja opastamassa sovelluksen käyttöön.

Kello 19–21 tutkijat johdattavat yleisön kahteen suuteen aiheeseen: muutokseen ja elämään. Tapahtumapaikkana on Turun tuomiokirkko. Esitysten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella tutkijoiden kanssa teemasta. Alustajina ovat:

Teemalla Elämä:

Mistä kaikki sai alkunsa? Tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja, Turun yliopisto
Kehittyykö elämän monimuotoisuus yhä? biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari E. Sääksjärvi, Turun yliopisto
Teknologia ja me: muutammeko vai muuttuuko elämämme? vuorovaikutussuunnittelun professori Erkki Sutinen, Turun yliopisto

Teemalla Muutos:

Onko jokainen ihminen enää arvokas? Kansainvälisen oikeuden professori Elina Pirjatanniemi, Åbo Akademi
Miten globalisaatio ja uusliberalismi muuttavat Suomen uskontojen maisemaa? Vertailevan uskontotieteen projektitutkija Marcus Moberg, Åbo Akademi
Kuinka kauan maapallo kestää ihmisiä? Maantieteen professori Jukka Käyhkö, Turun yliopisto

Tutkijoiden yö on osa Euroopan unionin kattavaa Researchers Night -ketjua, johon osallistuu satoja tapahtumia eri puolilla Eurooppaa.

Tutkijoiden yön toista Turun tapahtumaa vietetään koko perheen voimin Turun normaalikoulussa. Tutkijoiden yön aikana tutkijat vierailevat myös muissa Turun seudun kouluissa ja lukioissa.

ProCache: v313 Render date: 2017-10-19 04:46:57 Page render time: 0.6690s Total w/ProCache: 0.9205s